#
#

Navigace

Přihlášení k odběru novinek

Pokud se chcete přihlásit k odběru novinek, zašlete email na info@obecjemniky.cz

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Czech point

Czech POINT 

Kontaktní místo

Mapa č.p.

Jemníkys čísly domů

Jak třídit

Jak třídit

Obsah

Pochodujeme do finále... region má za sebou třetí čtvrtinu sezony.

Typ: ostatní
Při pohledu na všechny soutěžní tabulky se zdá již teď s předstihem čtyř kol řada aspektů rozhodnutá.
Pokud svaz dostojí předsezonním regulím, tak jak to činí dlouhá léta, opustí "centrální" první třídu letitý kandidát čelních příček z Unhoště - B.
Jejich praktická záchrana je totiž v momentální fázi pouze teoretická. Těžko lze věřit tomu, že celek, který v dlouhodobé soutěži za 15 odehraných kol ještě nepoznal radost z výhry, tuto senzaci překoná více než jednou..
Z týmů, které mu stojí v cestě jen se dvěma z nich a to s nováčkem ze Dříně a zkušenou Spartou získal pouhé dvě remízy z celkových dosavadních třech.
Právě z tohoto důvodu může předposlední celek tabulky kladenské TTC - E relativně klidně spát na tří zápasovém - desetibodovém polštáři svého náskoku. Aby i oddíl z "bunkru" začala tlačit bota, musely by se o patro výše dít věci dramatičtějšího rázu.
Play-out tam hrozí třem týmů z kladenska naráz a sestupová pravděpodobnost je tedy poměrně velká. Možnost pádu do okresu se tak týká více méně dvojice neúspěšných mužstev. To by znamenalo, že při dodržení sudého počtu celků pro příští ročník by v případě sestupu dvou celků z KP.II a postupu Slovanu Kladno-B do téže soutěže opustily první region minimálně dva poslední oddíly. V tu chvíli by se v boji o záchranu patrně přiostřilo na míru velmi nečekanou a obavy o setrvání v elitní soutěži by rázem čekaly krom odsouzené Unhoště Dříní počínaje, přes Černuc,Spartu a Slatinou konče hned další čtveřici celků, které jsou v těsném "předvoji" před zmíněným TTC - E a s natolik vyrovnanou bilancí bodů, že lze těžko předvídat "na koho to slovo padne"..
Nejhorší vylosování má v posledních pěti scházejících vystoupení jednoznačně Slatina, kterou čeká kompletní trio vedoucích celků - sestupující Unhošť a obdobně namočená Černuc. Totožný los s vyjímkou zápasu se Stochovem čeká i na kladenskou Spartu. Černucké prověří z vedoucích celků pouze Slovan, zbývající trojice soupeřů - Sparta,Slatina i Jemníky jsou pro ně určitě herně schůdnější než pro ostatní. Dříň, která na jaře ještě nepauzírovala má ve finiši rovněž karty svým lícem otočené spíše na zdařilého "betla" - Slaný se Stochovem budou patrně nad jejich síly a povinná výhra nad poslední Unhoští ještě definitivu znamenat nemusí.
Případným sestupem dvou mužstev oproti loňskému Stochovu by se kladenská I.třída ještě více zkvalitnila. Stoprocentně by ubylo předem jasných a nezajímavých duelů a to i při obezřetnosti nad vlastními "jistotami" do budoucna není vůbec od věci.
Nikde ale není ještě zřetelně dáno, že letošní vítěz - Slovan Kladno - B do krajských vod svůj celek vůbec přihlásí.
Takový manévr by pak způsobil v bojích o záchranu ještě větší hysterii než loňský ročník!

Zbývá patrně poslední otazník, kdo doplní OP.I. ze střední třídy, kde si sice dělá zálusk na obsazení dvou hracích pozic slánské STC, ovšem jistotu postupu i díky pokaženým vzájemným zápasům s TTC Kladno-G ve svých rukou nemá. Při "matematicky pevném řádu" může jen doufat, že kladenští nezvládnou derby v bunkru s druhou rezervou Slovanu. Ovšem i v případě , že by "Poldovka" ovládla druhou třídu není stoprocentní, že se díky promotaným soupiskám nakonec Slaný radovat nebude. Hráči TTC-G jsou totiž téměř všichni s vyjímkou dvou až tří jednotlivců rozeseti ve vyšší soutěži v obou souběžně hrajících oddílech E a F..
Pestrou koncovku této soutěže na jejím konci střídá další smutný konec jedné z dlouhodobých legend okresu - rezervy Sparty Doly. Zatím co Jemníky před podobně trpkým koncem raději před dvěma léty dobrovolně rezignovali na potupný pád do totálních temnot - kladenské družstvo v němž v nedávné minulosti předváděli svůj kumšt hráči kalibru Josefa Cipry či Václava Kunce, Stanislava Vojny nebo Vladimíra Procházky upadá v zapomnění. Roky bohužel nejdou zastavit a hráčský potenciál na slušnější umístění - ruku na srdce - náhradníci Sparty prostě nemají..
Skutečnost, že jejich místo obsadí elévové ze slánské plovárny, kteří souběžně se Spartou vytlačí i kladenské TSM je jen pozvolným důkazem užší kvality práce s mládeží na masivnější než placené a privátně cílené úrovni jedinců.
Martin Andrš

Vytvořeno: 26. 2. 2018
Poslední aktualizace: 26. 2. 2018 0:00
Autor: Správce webu