#
#

Navigace

Přihlášení k odběru novinek

Pokud se chcete přihlásit k odběru novinek, zašlete email na info@obecjemniky.cz

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Czech point

Czech POINT 

Kontaktní místo

Mapa č.p.

Jemníkys čísly domů

Jak třídit

Jak třídit

Obsah

Hodnocení první třetiny podzimu 2017/18

Typ: ostatní
První regionální přebor je silný jako řemen!

Čtyři odehraná kola vhodila do placu dosavadní potenciál všech mužstev.
Jak jsem již před sezonou naznačil, lze v tomto ročníku očekávat všechno možné, jen ne nudu.
Pravděpodobnost, že by se někdo jiný než kladenský Slovan a vloni ještě krajský Stochov usadil na vedoucí příčce je však již teď více méně nereálná. Oba celky disponují velice vyhraným a zkušeným personálním obsazením, takže vzájemné souboje budou svoji atraktivitou zbytek startovního pole o parník převyšovat.
Jejich kvalitu může prověřit rovněž jen hrstka v závětří jako Jemníky,Slaný, potažmo posílená soupiska Kladna-E. Štikou ročníku je zatím bezesporu nováček ze Dříně , jehož výsledky si díky zajímavě poskládané soupisce při nadšeneckém entuziasmu rozhodně s nikým nezadají. Pokud budou pokračovat v nastoleném trendu, nemusí mít o elitní příslušnost obavy ani v nejmenším.
Soutěž totiž na samotném chvostu již od "startovního výstřelu" uzavírá předposlední zmiňované Kladno-E a letitý lídr z Unhoště. Ten však na rozdíl od kladenských nemá kvalitativně zatím lidově řečeno kam sáhnout a jeho existence v boji o holé přežití tím bude hodně znesnadněna.
Odraz průměru, či lépe klidného středu tabulky, patrně nastíní zřejmě kladenská Sparta s vesnickými souputníky z Černuce a Slatiny. Ta má letos paradoxně začátek sezony oproti loňskému historickému 2.místu v tabulce rozjetý hodně ztuha.
Při pohledu na výsledky jednotlivců je patrné, že hráči jako Milan Macák, či Vladimír Řáha jejichž úroveň vykazuje známky minimálně o jednu třídu vyšší kvality najdou individuálního přemožitele velmi těžko.
Tradiční špička sólového hodnocení pak zůstává bez vážnějších zakolísání podle předpokladů.
Jak hráči Stochova - Jedlička, Velc a Fencl, Slaného Bouška s Černým nebo jemnický Sklenička si své místo na slunci mezi první desítkou uhájí.
V deblových disciplínách se při zápasovém útlumu legendární dvojice z pod Humboldtu Joza-Sklenička v popředí usadí rovněž dvojice Stochova a Slovanu o tom není pochyb.
Jemnický tým může bezesporu těšit, že se do popředí postupně propracovává jejich druhý tandem Andrše se Zothem. Zatím neprohráli a pouze potvrzují dlouholetou poctivou práci při sehranosti dvou levorukých hráčů.
K jejich vzestupu je třeba připomenout i debl nováčků ze Dříně Stočes-Hurt. Ti se představili dokonce ve všech čtyřech zápasech a na svém kontě mají pouze jedinou porážku!

Rovněž prostřední soutěž v letošním ročníku patrně nikoho jiného na piedestalu než Slovan mít nebude.
Při účasti Řáhy i v této etáži se tomu ani nelze divit. Pravdou je, že Slovan-C nejvyšší region dle své hráčské síly opouštět prostě neměl..
Zamezilo by se tím zbytečnému protěžování jednotlivců, kteří více méně degradují slabší celky a postupová posloupnost oběma tabulkami by pak následně byla zcela zbytečná. Jisté je jedno. Slovan se vrátí bohužel s roční odmlkou tam kam patří. Díky vhodnému doplnění soupisky v I.krajské třídě totiž bez obtíží prokáže, že zbytek týmu do starého železa ještě rozhodně nepatří. Bohužel k tomuto poznání musíme všichni dojít až po administrativních pochybeních shora.
Zajímavý bude i boj o sestupový rezultát, jelikož se na samém dně zatím krčí velmi zkušené celky rezerv Buštěhradu, Sparty, slánských nadějí a Unhoště jenž také nebudou chtít ve dvoučlenném šiku tuto soutěž opustit.

Nejpravděpodobněji tak vypadá výměna slánských celků mezi II.a III. třídou, kde prakticky k žádnému výkonnostnímu posunu nedojde, neboť se jedná o téměř totožnou soupisku.
Soutěž je v jedné šestině za námi a pohled na všechny jednotlivé tabulky je zatím hodně zajímavý. Kéž by si tento trend udržely všechna tři patra až do svého konce, protože cítím, že se letos za "poslední pětiletku" skutečně po dlouhé době bude hrát slušný a dramaticky hodnotný pingpong , který nebude od "prvního buly" postavený v milost a nemilost krajským čachrům s postupy či sestupy "korespondenčně" přepsaných soupisek..

Martin Andrš

Vytvořeno: 30. 10. 2017
Poslední aktualizace: 30. 10. 2017 0:00
Autor: Správce webu