#
#

Přihlášení k odběru novinek

Pokud se chcete přihlásit k odběru novinek, zašlete email na info@obecjemniky.cz

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Czech point

Czech POINT 

Kontaktní místo

Mapa č.p.

Jemníkys čísly domů

Jak třídit

Jak třídit

Obsah

Sezona 2017/18 už klepe na dveře

Typ: ostatní
Sezona 2017/18 už klepe na dveře.
Do začátku dalšího ročníku zbývá necelý měsíc. Toliko pár dní k tomu, aby se opět rozběhl ten nekonečný kolotoč bitev o "nesestupovou" pozici.
Ačkoli pozor - je tu po létech snad opět jeden tým, který by na vyšší třídu pomýšlet mohl. A to ten, jenž z ní v roce minulém tak "elegantně" bez boje "vypochodoval"... Sokol Stochov. Po pravdě, jestli ovšem k nové sezoně přistoupí tento tradiční tým se stejnou "vervou" s jakou se pral o záchranu v kraji, tak je na nejlepší cestě mezi "zapadlíky" do okresního bahna..
Obdobná eskapáda se udála těsně před startem i kousek za buštěhradskou haldou. Tam také na konci právě skončeného ročníku horečně sčítali každý bodík až přestupem Kasíka do staronového dresu outsidera z Dříně "poslali" pracně zachráněné B mužstvo do II.třídy, čímž dali nefalšovanou hospodskou facku nejen zoufalým Šavelovým "pohrobkům" ,ale především sami sobě a potažmo celé soutěži.
Co naplat, první přebor tak bude mít na místo klasických stavů pouze lichý počet účastníků.
Osobně bych vrátil Slovan Kladno tam kde byl, protože II.třída je opravdu než kvalitní soutěží jen "poklopem" nad latrínou. Ale na to jsme pod Humboldtem malí páni a co víc ... není to naštěstí naše starost.
Přesto musí každý se svým potenciálem zacházet jako s holubími vejci, nebo se do za pár let do prostřední soutěže kladenského stolního "šampionátu" díky zkostnatělým regulím všichni nevejdeme!
Nás však jednoznačně zajímají vlastní výsledky. Žádné spekulace, žádné prosby, půjdeme do toho jako každý rok s upřeností nám vlastní, byť los k nám byl otočen svou hrubší stranou a to pěkně od samotného úvodu.
První kolo - derby ve Slaném, druhé "raml" doma se Stochovem, třetí volný los a čtvrté utkání s Poldi-E, kde nikdo neví co se stavitelům soupisky zrovna bude honit v hlavě v prolínání krajských hráčů okresními nadmořskými výškami..
V každém případě si patrně to nejhorší odbydeme hned v začátku a dozajista si přejeme z právě oněch tří vystoupení urvat co půjde. Na druhou stranu je holým faktem, že čím méně účastníků v soutěži bude, tím se celá tabulka podstatně zkvalitní. Toho si je nepochybně krom nás velmi dobře vědoma i s propocenými kšiltovkami zachráněná Unhošť, rozporuplná Černuc, která stojí a padá s výkony jediného hráče, léty nepozměněná a stagnující soupiska Sparty Doly a logicky nováčka celé soutěže Sokola Dříň. Ten příchodem Kasíka získá neřízenou střelu a hladového vlčáka k výbornému Stočesovi s jeho siamským dvojčetem Teimlem. Kombinace minimálně potřebná, aby se z prvního kola nestalo jen zoufalé čekání na konec jaký vloni prožívala stochovská rezerva.
A ačkoli je striktní matematika svazového rozpisu i letos předem daná, vyplývá z ní pouze jediné. Nikoli dva, nýbrž jeden jediný celek letos ostrouhá mrkvičku a tak hrrrr na ně, děti moje!!!
Přece nechceme, aby se za rok znovu řešilo, kdo že vlastně "laskavě" vypadne z jediné solidní soutěže, aby ho nahradil kdosi, kdo o patro níž vlastně vůbec neexistuje!
Pryč s III.třídou a je po problémech vážení... Když mají postupovat a sestupovat každý rok dva oddíly, možná by stálo za zvážení překopat celou soutěž poměrně jednoduchým způsobem. Stačí k tomu vytvořit dvě skupiny rovnocenných druhých tříd, z každé nechat postoupit první dva celky křížem do play-off o postup a hned se uvidí, kdo o to stojí či nikoli. A poražený finalista si to pak může rozdat s předposledním celkem I.třídy o definitivní sestup a je vymalováno!
Hlavně, že mají v kraji všichni ti "profesionálové" plná ústa vyřazovacích zápasů a pak k nim ve finále Stochov ani nenastoupí, nebo se horečně přepisují soupisky a do krajského přeboru "postupuje" desátý celek okresu.
Hnus na hnus. Systém k ničemu. Podvod na podvod..! Papírové čmáranice připomínající nákresy ruského trenéra v Naganu před posledním vhazováním v pásmu soupeře.. Buď chceme hrát něco co nás naplňuje a baví, nebo si můžeme hned po rozlosování sednout ke stolu a řešit koho se vlastně letos chceme zbavit.
Generačně totiž upadáme nikoli do průměru, ale hluboko pod něj.
Stejně k tomu v dohledné době musí dojít, jsem o tom skálopevně přesvědčen. Protože jinak se z okresního přeboru stane "marast" o který nikdo kromě nováčků, jenž se strachují o záchranu více méně nestojí. Postup tady totiž již více než deset let nikoho ani náznakem nezajímá.. Páni radní, vzbuďte se...!!! Pokud to necháte takhle pokračovat, pak je jisté jen jedno - s tímhle přístupem půjde celá ta "vaše" unhošťsko-poldovácká soutěž přímým směrem definitivně k ledu!

Vytvořeno: 13. 9. 2017
Poslední aktualizace: 13. 9. 2017 0:00
Autor: Správce webu