#
#

Navigace

Přihlášení k odběru novinek

Pokud se chcete přihlásit k odběru novinek, zašlete email na info@obecjemniky.cz

Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Czech point

Czech POINT 

Kontaktní místo

Mapa č.p.

Jemníkys čísly domů

Jak třídit

Jak třídit

Obsah

Zprávy

Největší přestupová bomba nadcházejícího ročníku regionálního přeboru vybuchla pod Humboldtem

Příprava na 27. soutěžní ročník jemnického stolního tenisu nabírá zajímavé obrátky.
V končící sezoně probíhala jednání o posílení kádru Mušketýrů Lukášem Řezníčkem z Buštěhradu-B.
Ta však nakonec nedopadla a týmová dvojka tamního Sokola i přes eminentní zájem z naší strany nakonec setrvá v místě celý text

ostatní | 11. 7. 2022 | Autor: Správce webu

Hodnocení podzimní části okresního přeboru ve stolním tenisu sezony 2021/2022

Vážení přátelé - ANO...
Po dvou sezonách naprosté letargie a totální tmy se "podařilo" dohrát prozatím alespoň kompletní porci podzimních utkání.Poločas něčeho,co při vší úctě připomíná spíš armádní budíček,který troubí na poplach... celý text

ostatní | 18. 1. 2022 | Autor: Správce webu

Mušketýři truchlí - pod Humboldtem se znovu rozhostil smutek.

Po odchodu Miloslava Ušáka v loňském roce nás 12.listopadu 2021 navždy opustil bývalý spoluhráč Petr Týc.
Parťák se srdcem na dlani,hodný a obětavý kamarád... celý text

ostatní | 18. 1. 2022 | Autor: Správce webu

Podzimní soutěžní ročník 2021/22 má za sebou tři úvodní kola

Jakkoli to zní pateticky,právě tato tři kola,která znamenají třetinu odehraného podzimu,je třeba si každého utkání vážit jako by bylo tím posledním... celý text

ostatní | 18. 1. 2022 | Autor: Správce webu

Mušketýři truchlí - zemřel Miloslav Ušák

Pan "absorber" odešel na věčnost...
13.řijna 2020 dorazila pod Humboldt přesmutná zpráva.Po dlouhé nemoci nás ve věku 66 let opustil kamarád a spoluhráč Miloslav Ušák.
Narodil se 17.4.1954 a po Rudovi Mullerovi a jeho skonu v roce 2009 je to druhý z party nezapomenutelných bojovníků s pogumovaným prkýnkem pod jemnickou vlajkou.
Sehrál zde v létech 2003 až 2007 celkem na 240 utkání z toho 192 v singlu,kde slavil 115 výher a 48x se představil ve čtyřhrách,které oddílu přinesly 21 vítězství.
Čtyři roky,které po odchodu z STC Slaný věnoval svoji přítomností nám všem,zůstanou trvalou vzpomínkou na spolehlivého parťáka,nekompromisního obranáře ale především na kamaráda,který žádný humor nezkazil.
Dovolím si zlehčit na pár řádků lítost a smutek,protože vím,že Míla by s tím rovněž souhlasil.
Jeho legendární raketa s potahem snad ještě z "první republiky" oblečená do antispinového potahu byla totiž pravidelným terčem legrácek.
Místo kam kladl svůj pravý palec měl vydřené až na kost a proti světlu jeho "anťák" připomínal nablýskané gumolino.
Co jsme se do něho nahučeli,spíš z všetečnosti,kdy si konečně "nadělí" nový potah.
Míla byl prostě svůj a i jeho odpověď byla vždycky stejná.
Pánové "absorber se už 30 let nevyrábí,Ovčařík ho sehnat neumí a s jiným potahem se hrát nenaučím..Tohle mi vydrží až do hrobu"..

Ať má tam nahoře jeho pohodová a slušná dušička klid a drží nám palce stejně tak jako my si budeme navždy vážit toho,že jsme vedle něho měli tu čest být.
Děkujeme ti kamaráde za všechno..
Tví spoluhráči celý text

ostatní | 14. 10. 2020 | Autor: Správce webu

Hodnocení podzimní části sezony 2019/2020

STC Slaný C - vedoucí celek tabulky s jedinou remízou za celý podzim díky rostoucí kvalitě mládeže byl naprosto suverénní.
Po všechna utkání v podstatě nepotřeboval pomoc zkušenějších spoluhráčů. Podtrhl svoji dominanci a výkonnostní růst jako z nepřeberné studnice možností pod vedením Ladislava Rampy.
Výsledky bratří Makarů,zejména mladšího Jakuba a vzrůstající nepostradatelnost Řeháčka s Veseckým zaslouží na poli dospělých uznávaný respekt.O vítězi regionu není pochyb.A bylo by na nejvýš "něco špatně" kdyby tomu tak být nemělo.
Slovan Kladno-B - budí jako uskupení figurující na druhé příčce poněkud rozpaky.Tým sice plní procentuální povinnosti,avšak řešení do budoucna patrně jako oddílovou perspektivu zdá se příliš nehledá.Mužstvu vévodí starší hráči jakými jsou Kříž s Čermákem a ti s největší pravděpodobností nežli ucelené fungování ve vyšší soutěži spíše jen tradičně nepohrdnou alternativním střídáním,čímž pouze potvrzují definitivní snahu o konečné umístění v tabulce.
TTC Kladno D - je prakticky totožný případ.Kam jen oko dohlédne,tam se vedle sebe řadí "abrahámovi" soukmenovci a skupina obalená okolo Stanislava Jedličky jeho jarním odchodem do krajské soutěže rovněž dozná více než honbu za medailovými posty relativní stagnaci.
Je však jisté, že při bodové vyrovnanosti celého středu tabulky jaký tento region dlouho nezažil,kdy třetí až sedmý tým dělí pouhé 4 body,se posun směrem nahoru-dolů během jakéhokoli zaváhání dotkne prakticky všech,jež jsou v onom balíčku bodově propojeni.
TTC Jemníky - zažily letos velice špatný start na který nejsou za poslední desetiletí zvyklí.Po čtyřech kolech okupovali dokonce se třemi porážkami předposlední místo,ale pět bodovaných vystoupení z toho 4 za plný počet je katapultovalo do horních pater na "bramborovou placku" a to jen díky vzájemné porážce s celkem o umístění výš.Posila celku Luboš Vajnar zapadla vedle zkušených matadorů jako chybějící kolečko do vrzající převodovky a dokázala tak zalepit absenci lavírujícího Pavla Zotha více než dokonale.Výsledkově slabší jaro,které je pro Humboldty již "tradicí" by na pohodově odehrané sezoně nemělo nic zásadního změnit.
Sokol Dříň - A - si po příchodu Jiřího Šulce patrně představovala poněkud vzletnější pohled na podzimní tabulku.I přes skutečnost,že mužstvo nemá čtvrtého "zabijáka" do party se mohlo zdát,že s výjímkou Slaného se nenajde nikdo,kdo by z malé sokolovny na periferii Kladna neměl odjíždět s brekem.Opak a tvrdá realita se ovšem potvrdila v samotném závěru podzimu.Mužstvo odkládalo střetnutí s celou špičkou a z 12ti možných bodů jich poztrácelo nejvíce ze všech - 7.Dvě remízy a nevyvážený souboj se Slovanem jen podtrhl nepříjemný fakt,že pokud toto ambiciozní družstvo bude chtít nahlédnout do mimookresních vod,má před sebou ještě pořádnou porci práce a modelování celého týmu.Bezkonkurenční Luděk Stočes sám na všechno nestačí a byť kvality Kasíka se Šulcem balancují na minimální hraně rozdílu,na tři hráče se i regionální soutěž vyhrává velmi stěží.
KST Slatina - A - po podařeném úvodu prožila malé intermezzo,kdy v pátém kole propadákem na vlastních stolech odstartovala naopak sérii jemnických Mušketýrů,ale průběh podzimu jen potvrdila,že s "útokem ze zálohy" není pro poklidné umístě díky zkušenostem Matějíčka s Ocáskem podlepené letos poměrně nadstandardní sezonou Rappa rozhodně kam pospíchat nebo se něčeho bát.V porovnání s Dříní se jen v plné nahotě ukázalo,že trojice lehce nadprůměrných hráčů je dostatečným faktorem pouze na střed tabulky.
Sokol Unhošť - B - co by nováček si příliš velké naděle na poklidnou záchranu v nabitém ročníku nedělal.Pokorně a poctivě však ubojoval takový počet bodů,že s třízápasovým náskokem na oba poslední týmy může být teoreticky za vodou.K zabezpečení soutěže i pro nadcházející sezonu mu dost možná pro jarní odvety bude pohodlně stačit polovina toho co na podzim dokázal.Dosaženými výsledky tak oproti statistickým předpovědím patří zcela po právu Sokol mezi největší překvapení ročníku 2019/20.
TTC Kladno - F - Družina zkušených veteránů okolo Miroslava Vospálka usadila na místě zabezpečující existenční jistoty bez valné dřiny a křečí.Co nešlo,prohráli,kde měli - zabrali ,prostě jen vegetují na pozicích,kde laxně řečeno pohodlně ubíjejí důchodcovské volno na místo kanasty pingpongem nanejvýš účelně vedeným..Nebojte se nic - Kladno F se držitelem Černého Petra na 99 procent určitě nestane.Na boj o záchranu jsou tu jiní adepti..
TSM Kladno - A se jako loňský účastní krajských soutěží spíše podobá Titanicu. Rozkládající se "kombinát na zázraky" po odchodu Krouse a absenci alternujícího největšího talentu Mikuláše Chaloupky tvrdě narazil na dno i o patro níž.Málo platné jsou mu relativně dobré výsledky Daniela Vojny sem tam "podlepené" Archmannem.Zbytek oddílu startovní pole svými výkony nijak neoslnil a je nabíledni, že v pokud v jarních bojích nedojde v řadách mládežnického centra k zásadním posílením kádru,bude tato základna "vystrkovat růžky" ještě z hlubšího bahna než z tam,kde se momentálně nachází.Kdo totiž předpokládá,že se tři celky z jednoho bunkru jako správní proletáři nespojí - je velký alibista.TSM má proto svou budoucnost jen ve svých rukou.
TTC Kladno - E sklízelo od začátku podzimu jeden políček za druhým.V krátkodobé soutěži se protrápilo k neuvěřitelným osmi prohrám z devíti zápasů a vcelku zajímavá kombinace hráčů ,Tomášů Bílého a Pachmana spolu s Horbajem prostě nefungovala.Jedinou záchranou jim po doplnění kádru zůstala jako rákosová trubička nad hladinou výhra se Slatinou.Právě ta však může mít i po lednových předehrávkách paradoxně i přes prohru s TSM cenu zlata.O to víc bude zbytek sezony na rozdíl od uplynulé zajímavější. celý text

ostatní | 21. 12. 2019 | Autor: Správce webu

Seznam te se prosím...

22.10.2019 se novou posilou jemnických Mušketýrů stal jednatřicetiletý odchovanec STC Slaný LUBOŠ VAJNAR!
Hráč,který se na okresních kolbištích začal pohybovat od sezony 2003/2004 co by 15ti letý dorostenec,bok po boku věrně ve dvojici s dalším tehdejším juniorským parťákem Georgem Maternou.
Jeho avizovaný přestup pod pcherský kopeček přišel sice znenadání, ale byl poměrně logickým vyústěním přehuštěných slánských soupisek,plných rostoucích talentů líhně Ladislava Rampy st.
Ti dosažením totožné výkonností úrovně doslova zablokovali při počtu týmů a jednotlivců v nich souběžné procentuální posuny a postavení hráčů.
Česky řečeno, mládí vpřed...
A tak toto 31 leté "stáří" odbočilo o několik kilometrů z cesty a posílilo naše "odkvétající",ale stále ještě ctižádostivé "vrakoviště"..
Luboš Vajnar od roku 2003/2004 do uplynulé sezony 2018/19 odehrál v barvách STC Slaný celkem 936 utkání včetně čtyřher v nichž zaznamenal 511 vítězství.
Děleným pohledem pak 749 singlů - 395 vyhraných a 187 čtyřher při počtu vítězství 116.
My všichni si samozřejmě přejeme, aby se jeho bilance jen a jen rozrůstala tím nejpozitivnějším směrem.
Víme že, kvalitativní úroveň tohoto hráče pohybující se standardně na hranici 70 procent úspěšnosti jej řadí mezi Michala Vilímka a Pavla Karmazína, tedy mezi týmovou dvojkou a trojku.Ovšem ani s ostatními jednotlivci základní sestavy TTC v obou směrech na tom ve vzájemných měřeních sil není příliš markantní rozdíl.Vždyť letitá jednička Jaroslav Sklenička právě na poslední dvě vzájemná utkání,ztracená ze stavu 2:0 rozhodně nevzpomíná rád..
Přejme tedy nejen sobě udržení současného dobrého jména klubu, ale novému členovi posádky, aby prožíval stejně radostné okamžiky na které jsme v konkurenci zbytku okresu již téměř celé desetiletí zvyklí.
Vítej tedy Luboši pod Humboldtem, vítej mezi námi ...A ať se ti daří!!! celý text

ostatní | 30. 10. 2019 | Autor: Správce webu

Hodnocení podzimní části ročníku 2018/19

1.STC Slaný - vede dlouhodobou soutěž naprosto zaslouženě. Až na malá rizika, kde přistoupil tým na komplikaci s výsledkem si hráčský potenciál dělá prakticky nejen co chce, ale především co potřebuje. Jednotlivé posty jsou vyvážené a mužstvo s tak minimálními ztrátami nemůže při řádném přístupu k celému ročníku najít přemožitele.

Stejně jako s legendární hokejovou "rudou mašinou" lze se slánským oddílem pouze překvapit.

2.TTC Jemníky - Pro někoho možná překvapení, jinak ovšem při uzdravení loňských marodů opět tým s kvalitou a především srdcem bojovníků. Celek z pod Humboldtu bude doufejme ještě dlouho patřit k ozdobám soutěže obdobně jako Slaný - tedy zápasy které přitahují pozornost a jednotlivci s nimiž je nejen radost hrát, ale především snaha je za každou cenu pokořit.

3.TTC Kladno - F je při pohledu na soupisku možná nezaslouženě "až" na třetí pozici. Se všemi favority totiž selhal a je jen otázkou zda jarní odvety pomohou poměrně silnému celku z bunkru minimálně udržet podobně solidní postavení, když má před sebou relativně velkou spoustu předehrávek a kolizních zápasů v jedné herně. Povinná vítězství mu však pomohla i před vloni ještě krajskou Unhošť ,která konec podzimu nezvládla.

4.Sokol Unhošť - A - Před sezonou teoretický kandidát na čelní příčky, po průběhu podzimu soubor, jenž může být za čtvrté místo více méně rád.. Konec první poloviny jej totiž nezastihl v optimálním rozpoložení a dvě ztráty v řadě mimo duel s největším aspirantem postupu pokazily dosažené výsledky. Je ale nutné přiznat, že s kádrem, kterým tento celek v letošním ročníku disponuje, do krajské soutěže rozhodně nepatří.

5.TTC Kladno - G je rovněž jako oddíl F ze stejného týmu velmi zajímavým zjevením podzimu. Výsledkově stabilní, hráčsky vyrovnaný a rozhodně mající na víc než dosud předvádí. Ve výhledu do jara se v naprostém klidu udrží tam, kde se nachází teď. O tom při posilněné soupisce dvěma bývalými krajskými hráči nemůže být pochyb.

6.KST Slatina - A si začátek ročníku představovala možná klidnější. S přibývajícími koly se ale nakonec dokázala prokousat do pohodlného středu tabulky. Při pohledu na podzimní výsledky celků pod nimi by jí konečné "poslední" místo lepší poloviny slušelo. Dokázala totiž vhodně zalepit mezery po absentérech a zkušení hráči zapnuli motor v nejpotřebnější chvíli - což se o mnohých dalších říci nedá.

7.TTC Slovan Kladno - B měl úvod jako z hororu. Jedna katastrofa střídala druhou, body nepřicházely a byť hráčsky oslabený přesto loňský jednoznačný vítěz soutěže plaval ke dnu po čtyřech porážkách v řadě jako zednická tříska. Přesto při zklidnění a poctivém sebezapření v zápasech, kde šlo již o existenční jistotu svoje kvality potvrdit dokázal. Určitě to není mnoho, ale účel a především jistotu druhá polovina podzimu nakonec přinesla.

8.STC Slaný - C si zaslouží pozornost možná jako málokdo. Před sezonou družina plná rozpačitých očekávání, herně i psychicky podpíraná velezkušenými borci starší generace však nakonec přišla na to, že vývoj a nutnost obav o záchranu si v jejich případě protiřečí. Junioři předvádějí nad míru pozitivní výkony s nimiž bude již v druhé půli tohoto ročníku čím dál těžší práce. Starostí o sestup se rozhodně netřeba obávat tam, kde příští sezona možná zcela zásadně změní život prakticky celému oddílu a záleží jen na týmovém vedení jak s dozrávajícím potenciálem do budoucna naloží.

9.TTC Kladno - E- Zřejmě největší propadák podzimu z kladenského krytu. Mužstvo plné ostřílených borců dokázalo paradoxně obrat o cenné body jednoho favoritů ,naproti tomuto výsledku ale nepředvedli mimo nutných tahání za záchrannou brzdu zhola nic. Mohou být proto jen rádi, že se vůbec najde někdo komu se nedaří ještě víc. Jinak by se vcelku šikovní hráči mohli potýkat i s opačnými problémy, než je pobyt na klidném konci středu tabulky.

10.Sokol Dříň - A dokazuje, že je týmem velkých dříčů tam, kde kvalitě bylo personálním zásahem očividně ublíženo. Mužstvo zabírá ze všech sil, aby uniklo sestupovému osudu a při pohledu na tabulku i se všemi obtížemi jenž letošní zmítající se celky pod ní provázejí, svoji pouť s největší pravděpodobností zachrání. Vždyť při plné sestavě by rozhodně bez jakýchkoli diskusí patřil tento sympatický oddíl minimálně o 4 až 5 míst výš.

11.Viktoria Černuc - A si letošní sezonu bude muset ještě hodně protrpět. Nejen že ztratila ze svých řad jednoho z nejstabilnějších článků, ale herně se nedaří ani zbytku sestavy tak jak by si přála. Tým stárne a bohužel pozice jedničky žebříčku mu v kombinaci s podprůměrnými výsledky ostatních příliš potřebného klidu nedodá.

Otázkou tak zůstává spíše výhled do budoucna - okresní rybníček je co do posil vylovený a tam kde se zábava změní v křeč se ani pohoda nemůže dostavit sama. Pokud dojde na dodržení předsezonních regulí, je velice reálné, že bude osud tohoto tradičního celku zpečetěn pádem do nižší soutěže.

12.DTJ Sparta Doly Kladno - A je totéž v bledě modrém. Mužstvo je během pár let na hranici totálního rozkladu, nefunguje nic, hráči se potýkají nejen s výsledkovými výkyvy, ale i s docházkou samotnou a to co by se před pěti léty mohlo zdát jako naprostý nesmysl se s matematickou jistotou neodvratně blíží k tragické definitivě. Jediná výhra za 11 kol právě s podobně rozklíženou Černucí mnoho šancí do jarních odvet nedává. Je nutné si přiznat, že pokud tým nebude okamžitě táhnout za jeden provaz, nepomůže mu ani svěcená voda. celý text

ostatní | 27. 12. 2018 | Autor: Správce webu

Hodnocení průběhu sezony 2018/2019

Uplynulá třetina nového ročníku je pro mnohé plná spíše pozitivních překvapení.

Bez ohledu na to, že rezerva prvního slánského týmu či konzistentně poskládané soupisky všech kladenských TTC příliš soupeřů krom sebe sama mít patrně nebudou.

Rovněž bez ohledu na to, že se při "uvolněnějšímu režimu" prakticky polovina celého sezony odehraje i díky suplenci Slovanu v krytu civilní obrany.

Co na plat.. Alespoň se naučíme v přelidněném sídlišti účelněji parkovat. Zbytek venkovních zápasů bude pomalu ale jistě pro provinční celky malým "státním svátkem"..

Bez jakýchkoli pochybností lze však nárůst kvalitnějšího obsazení přeboru I. třídy , který po léta více méně stagnoval pouze potvrdit.

Místní týmy sice relativně dál o postup do krajských soutěží pro úzké a stárnoucí kádry příliš nestojí na čemž nic nezměnil ani "únik" Stochova, který hráz celků před sebou jednoduše z cela po česku "přeskočil" a "po anglicku" se z okresu vypařil.

Naštěstí jeho odchodem celková úroveň z okresu nezmizela ani neutrpěla.

Skutečnost, že přebor vede po čtyřech kolech bez zaváhání Slaný-B rovněž asi nikoho nepřekvapí..

Přítomnost Jana Pánka v sestavě totiž jen podtrhuje totožnost s minulým ročníkem, kde Slovan-B "prolepil" svou zkušenou soupisku Vladimírem Řáhou a Milanem Macákem, tedy jedinci jejichž kvalitativní úroveň zbytek okresních parametrů rapidně přesahovala. To samé se dá konstatovat i o výše zmíněných "poldinkách" kterým pravidelná účast Ladislava Šulce či lépe Josefa Pírky přidá na hodnotě stejnou měrou, jíž se bude těžko odolávat.

Jednoznačným překvapením podzimu jsou výsledky Jemník. Podařilo se jim navázat na čtyři roky starý start do sezony plným bodovým ziskem a v těsném závěsu být na druhém místě tabulky o pouhé skóre za lídrem. Neuvěřitelně vysokou procentuální úspěšností Pavla Karmazína a jako živou vodou politého vloni absentujícího Michala Vilímka se bývalý přeborník kladenska může v klidu bavit nadstandardním bodovým ziskem při ještě větší vyrovnaností vlastní soupisky před lavinou podstatně těžších soupeřů, která je již za dveřmi.

Posledním kdo může změnit nadcházejí pohled na umístění jednotlivých oddílů je loňský sestupující z krajských soutěží, mužstvo Unhoště-A. Ta dorazí právě pod Humboldt k průběžné konfrontaci udržení se v prozatímní

špičce.

Rovněž zde jsou výsledky Libora Macha a Jiřího Urbana zcela zásadním měřítkem pro postavení v tabulce a těsném závěsu za vedoucím Slaným.

Spleť poldovácké "abecedy" ,která bude určovat osud vlastních zbraní v horní, potažmo střední části tabulky, bude zřejmě natolik specifickou kapitolou, že se v ní lze jen velmi ztěžka zorientovat. Stejně tak jako se dá pochybovat o postupových ambicích o sestupu nemluvě.

Pomineme-li fakt, že stejně jako v ročníku minulém se jméno vítěze s největší pravděpodobností nebude shodovat s postupujícím , bude cesta k udržení v této soutěži určitě zajímavým dramatem již teď určeným k zesílené pozornosti.

Třetí tým ze Slaného složený z talentů vlastní líhně "sychrovaný" zkušenými matadory svoji novátorskou pouť regionem zřejmě pro tento rok bez vážnějších obtíží uhájí. Jejich výsledky jsou pro drtivou většinu protřelých harcovníků nepochybným překvapením, které zatím zdárně vyvrací cokoli podobající se charitativní exkurzi mezi sirotky v "Klokánku"..

I jejich jména si budeme muset vrýt brzo hlouběji do podvědomí, protože práce odváděná Ladislavem Rampou sklízí ovoce o kterém se slánským až na komety Stanislava Kučery či Niamh Štricové již dlouhá desetiletí ani nezdálo. A přiznejme si po pravdě, že byla by ohromná škoda, kdyby tomu mělo být jinak.

Blížíme se k samotnému konci celé skupiny a tím pádem i tradiční přípravě k boji o "Černého Petra"..

Prozatím poslední pozice patřící loňskému premiantovi celého přeboru se patrně ve vzájemných soubojích těchto týmů prolne a v "dobré obrátí". Soupisku i bez zmíněných tahounů ročníku 17/18 na to bezesporu má.

Tím kdo by měl nakonec nejvyšší soutěž opustit Slovan Kladno-B rozhodně není..

Personálně i procentuálně tento celek patří minimálně na úroveň Slatiny.

Za tyto celky se určitě i přes lopotnou dřinu zařadí rovněž loňský nováček ze Dříně. Výkony Luďka Stočese stejně jako Milana Čermáka na Slovanu zbývající spoluhráče ke zlepšeným výsledkům učitě popoženou.

Otázkou zůstává pozice Černuce. Celku který má po skonu Jaroslava Porta spíše než s excelentními výkony Jiřího Sirůčka problémy prakticky v celé zbývající rovině a pouze brzké zvýšení úspěšnosti Lukáše Nývlta může zvrátit prozatímní vyhlídky hazardu s konečnou definitivou.

Té bude muset nepochybně velmi tvrdě vzdorovat i další tradiční bašta kladenského "pinku" poskládaná kolem Zdeňka Čižinského.Na vzdory tomu, že i nesporné kvality Jiřího Šulce nejsou opomenutí hodné však oddíl z plavecké haly zatím téměř půldruhého roku marně hledá svoji tvář a ztracenou stabilitu a jejíž tendenční spád připomíná více než klidnou jízdu po okresním rybníčku, kocábku do níž zatéká ze všech stran.



V nadcházejících čtyřech kolech se jak bodové tak povahové rysy celého přeboru určitě rapidně promění.

Silné týmy se konečně začnou střetávat mezi sebou a stejně tak tomu bude i na pólu prozatím opačném.

Jak zásadní vliv budou mít tato utkání v pohledu na tabulku se proto můžeme všichni jen těšit.

Přeji všem hodně úspěchů a bodové radosti, která vyvrátí léty zažitou jistotu, že kladenský stolní tenis má o předem určených umístěních prakticky jasno od poloviny podzimu a připraví širší plnohodnotné pole pro konečné zúčtování. Třeba tak jako tomu bylo v našich "nadmořských výškách" naposledy v sezoně 2005/06..

Tam tehdy Spartu a Velvary dělily v boji o přežití nicotné dva remízové bodíky - byť zasvěcení si na tehdy zázračné zmrtvýchvstání kladenského celku ze tmy slánské plovárny ještě určitě i s notnou dávkou ironie vzpomenou.. celý text

ostatní | 29. 10. 2018 | Autor: Správce webu

Sezona 2017/2018 je za námi - co bude dál?...

Hodnocení týmů a rozvaha nad následujícím ročníkem kladenského regionu pro ročník 2018/19.

Letošní rok se prakticky celý odehrál ve svém nejpodstatnějším dění již na podzim.Po uplynutí poloviny soutěžního ročníku bylo totiž téměř všem zúčastněným zřejmé, že má-li se cokoli na pořadí jednotlivých účastníků směrem dolů či vzhůru zásadně změnit, muselo by dojít patrně k celosvětovému zemětřesení..

Slovan Kladno si až na jedinou vyjímku a to v odvetě ve Slaném dělal díky vyhrané a silné soupisce s celým okresem co jej napadlo.Hráči kalibru Vladimíra Řáhy nebo Milana Macáka totiž při vší úctě ke všem "pozůstalým" nemají v takto nízce položených vodách absolutně co pohledávat. Tím je pochopitelně zohledněna jen jejich vysoká výkonnostní kvalita.
Slánské STC, které poněkud ledabyle přistoupilo byť jen k jedinému zápasu celého ročníku si prohrou s Jemníky na vlastních stolech proto připravilo pozici ze které díky neúprosné matematice nebylo možné celkového vítěze předstihnout.Remíza, které ve vzájemné odvetě dosáhlo jednoznačně i přes slušný zářez byla proto pouhou kosmetickou úpravou tabulky.
Poněkud kostrbatějšími výkony se prezentoval loňský krajský "odpadlík" ze Stochova, ale i přes neoddiskutovatelný fakt, že soupiskou oba zmíněný týmy nepřevyšoval, mu bronzová pozice patří po právu a za konstantní výsledky se zbytkem startovního pole si ji neoddiskutovatelně zaslouží.
Bramborová medaile tentokrát opět zbyla jako obhajoba z minulého ročníku na trojnásobné šampiony z provinčních Jemníků. Ti se po odchodu své letité jedničky a spoustou zdravotních lapálií téměř poloviny vlastní soupisky dokázali umístit na pro ně velmi lichotivém stupínku.A i když na ztracenou třetí pozici vloni poněkud žehrali, letošní post je v nejtěsnějším závěsu za okresní elitou po celkovém vývoji soutěže více méně jejich vítězstvím.
Slatina-A svou historicky nejúspěšnější sezonu z ročníku 16/17 hodně pokazila zpackaným podzimem, ovšem nadstandardními výsledky z jara si v napěchovaném středu tabulky i díky poklesu formy ostatních celků vydobyla poměrně slušné umístění, což při "izolaci" hospody U Čermáků do jejich budoucnosti navozuje pohledy spíše rozpačité.
Lepší celek z kladenského "bunkru" TTC-F, který se loni dokázal dostat na medailové pozice, tentokrát "odklouzal" zápasy na venkovních kolbištích téměř pouze z povinnosti a tak se jím nabyté body počítaly tak nějak z poloviny tam i ven z čehož se vyvrbil závěr lepší polovice tabulky a to tak nějak bez větší dřiny...
Překvapením co do počtu nasbíraných bodů a celkově sedmého místa se může umístění noviců z Dříně zdát jako malý zázrak. Vždyť při zpětném pohledu se totožný výsledek téměř žádnému z postoupivších ze druhé výkonnostní třídy při premiérovém vystoupení nepodařil hodně let nazpátek.Je však nutné připomenout, že nebýt nováčkovské nervozity a poměrně velkého počtu ztrát za nerozhodné výsledky, mohla být jejich pozice ještě zajímavější, protože hráčský potenciál celek z periferie Kladna rozhodně má. A to i do budoucna, neboť pohledem na věkový průměr zbývajících oddílů se řadí spolehlivě mezi nejmladší soupisky celého regionu.
Černucká Viktorka měla díky upadajícím týmům z úplného chvostu soutěže pozici relativně klidnou, byť z jejího pohledu celá úspěšnost závisela na stoprocentní aktivitě jediného hráče a zbytek týmu se až na drobné vyjímky spíše vezl.Přesto si nemusela lámat hlavu.Jarní rapidní pokles výkonnosti především u Sparty Doly byl totiž ještě zásadnějšího rázu, než nevyrovnanosti "velvarského" ansámblu.
Právě Sparta si zadělala na docela podstatný problém, který bude muset ohledně generační stagnace chtíc nechtíc urychleně řešit.Pokud tak neučiní, mohlo by se vcelku lehce stát, že zoufalé letošní jaro promění následně v celý nadcházející ročník ve stejném stylu jako letos unhošťská garda pohasínajících legend..
Při pohledu na tristní stav a stárnutí hráčské populace na kladensku je totiž nabíldeni, že potupný pád do druhé třídy, která znamená spíše ztrátu času než sportovní zážitky, by ji nemusel minout.. Stejně jako tomu bylo letos s jejich vlastním béčkem, které "zahučelo" až pod samotný poklop totálního okresního dna.
Zmínka o kladenském - F týmu, jenž se nakonec "musel" díky unhošťské bídě zachránit je vcelku bezpředmětná.
Kladno disponující nejpočetnější soupiskou celého okresu mělo totiž klid i kdyby "hrom bil a trakaře padaly" protože jejich léty protkanou bezúspěšnost zaštiťují oddíly s prakticky totožnou sestavou o patro níže, které se postupovat nechystají..
A tak si až do dna svůj kalich hořkosti mohlo nakonec "vychutnat" pouze unhošťské béčko. Celek protkaný zkušenostmi, které leckomu chybí.Čas ovšem zastavit nelze a opakovat se nebude ani stejně komická vložka jakou byl jejich loňský "postup" do krajské soutěže z posledního nesestupového, celkově až 10.místa kladenského regionu, kdy na rozdíl od unhošťských "bardů " o tuto poctu nikdo jiný zájem neprojevil.
Po této události, která je dozajista na celosvětovém sportovním poli pramálo zaznamenatelným unikátem se tak hladina okresního rybníčku po loňském zbytečném "vystrnadění" obdobně starých vrstevníků z kladenského Slovanu uzavřela i nad nimi samotnými..

Co bude s celou soutěží dál je slovo do pranice. Ta teď připomíná spíš kámen v botě, který díky zmíněnému stárnutí a oslabování hráčských základen tlačí čím dál víc a je třeba jej neprodleně vyndat. V opačném případě si ony puchýře krom zdecimované Unhoště,rozklížené Sparty a jiných jenž budou cyklicky následovat, přivodíme všichni dřív i sami sobě než se stačíme leknout...
Nutnost zrušení třetí výkonnostní třídy je proto již teď zcela zásadní otázkou, kterou nemá smysl oddalovat.
Tato soutěž musí neprodleně ukončit svoji existenci a celý region má před sebou jedinou nutnost do budoucna - základní reorganizaci.
Pokud se nebudeme chtít vrátit do roku 2012, kdy naposledy kladensko reprezentovaly dvě výkonnostní úrovně, bude nutné se zamyslet především nad zajímavostí a zkvalitněním dlouhodobé soutěže.Napodobit například vyřazovacími systémy vyšší přebory a celkový počet účastníků mimo okresní "premier league" procentuálně zpoměrovat a rozdělit do dvou vyrovnaných skupin z nichž by i díky vyřazovacímu systém jasně vyplynulo na povrch, kdo má či nemá zájem vyšší soutěž v následujícím ročníku hrát.
Ubylo by spekulací nad "vynechanými" zápasy a mužstva by se alespoň na krátkou chvíli mohla těšit na víc, než na půl roku sledování "mrtvého moře" v němž se 10 týdnů nepohne ani list a kde všichni jen z povinnosti dodržují herní harmonogram..
Třeba bychom sami sobě přivodili možná o kapku víc adrenalinu a zábavy.Nestálo by to nic jiného než dodatečné rozlosování po skončení základní části soutěže..A naopak týmy,které mají dlouhé roky obdobné potíže jako vloni Slovan,či letos Unhošť by si mohly své právo na místo na slunci v zajímavých barážích obhájit.

Podotýkám, že všechny tyto návrhy a myšlenky jsou pouze mé vlastní...
Nikdo z vedení svazu se s nimi ztotožňovat nemusí. Na druhou stranu ani já co by řadový vedoucí jednotlivého článku okresního "řetězu" je nebudu nikomu za každou cenu vnucovat.
Pozvolna upadající systém teď čím dál víc připomíná na místo radosti ze hry maximálně Tři Mušketýry obrácené vzhůru nohama. - Všichni za všechny - každý sám za sebe.. a ... po nás potopa ...
Přitom celé řadě z nás ještě není ani padesát. A spousta hráčů by se ráda tímto malometrážním a nízkorozpočtovým sportem bavila i několik dalších nadcházejících let.
Jen kdyby jim díky zkostnatělým reglementům nescházel jakýkoli náboj...
K tomu nám svazový Bůh pomáhej...!!!

Martin Andrš celý text

ostatní | 16. 5. 2018 | Autor: Správce webu

Pochodujeme do finále... region má za sebou třetí čtvrtinu sezony.

Při pohledu na všechny soutěžní tabulky se zdá již teď s předstihem čtyř kol řada aspektů rozhodnutá.
Pokud svaz dostojí předsezonním regulím, tak jak to činí dlouhá léta, opustí "centrální" první třídu letitý kandidát čelních příček z Unhoště - B.
Jejich praktická záchrana je totiž v momentální fázi pouze teoretická. Těžko lze věřit tomu, že celek, který v dlouhodobé soutěži za 15 odehraných kol ještě nepoznal radost z výhry, tuto senzaci překoná více než jednou..
Z týmů, které mu stojí v cestě jen se dvěma z nich a to s nováčkem ze Dříně a zkušenou Spartou získal pouhé dvě remízy z celkových dosavadních třech.
Právě z tohoto důvodu může předposlední celek tabulky kladenské TTC - E relativně klidně spát na tří zápasovém - desetibodovém polštáři svého náskoku. Aby i oddíl z "bunkru" začala tlačit bota, musely by se o patro výše dít věci dramatičtějšího rázu.
Play-out tam hrozí třem týmů z kladenska naráz a sestupová pravděpodobnost je tedy poměrně velká. Možnost pádu do okresu se tak týká více méně dvojice neúspěšných mužstev. To by znamenalo, že při dodržení sudého počtu celků pro příští ročník by v případě sestupu dvou celků z KP.II a postupu Slovanu Kladno-B do téže soutěže opustily první region minimálně dva poslední oddíly. V tu chvíli by se v boji o záchranu patrně přiostřilo na míru velmi nečekanou a obavy o setrvání v elitní soutěži by rázem čekaly krom odsouzené Unhoště Dříní počínaje, přes Černuc,Spartu a Slatinou konče hned další čtveřici celků, které jsou v těsném "předvoji" před zmíněným TTC - E a s natolik vyrovnanou bilancí bodů, že lze těžko předvídat "na koho to slovo padne"..
Nejhorší vylosování má v posledních pěti scházejících vystoupení jednoznačně Slatina, kterou čeká kompletní trio vedoucích celků - sestupující Unhošť a obdobně namočená Černuc. Totožný los s vyjímkou zápasu se Stochovem čeká i na kladenskou Spartu. Černucké prověří z vedoucích celků pouze Slovan, zbývající trojice soupeřů - Sparta,Slatina i Jemníky jsou pro ně určitě herně schůdnější než pro ostatní. Dříň, která na jaře ještě nepauzírovala má ve finiši rovněž karty svým lícem otočené spíše na zdařilého "betla" - Slaný se Stochovem budou patrně nad jejich síly a povinná výhra nad poslední Unhoští ještě definitivu znamenat nemusí.
Případným sestupem dvou mužstev oproti loňskému Stochovu by se kladenská I.třída ještě více zkvalitnila. Stoprocentně by ubylo předem jasných a nezajímavých duelů a to i při obezřetnosti nad vlastními "jistotami" do budoucna není vůbec od věci.
Nikde ale není ještě zřetelně dáno, že letošní vítěz - Slovan Kladno - B do krajských vod svůj celek vůbec přihlásí.
Takový manévr by pak způsobil v bojích o záchranu ještě větší hysterii než loňský ročník!

Zbývá patrně poslední otazník, kdo doplní OP.I. ze střední třídy, kde si sice dělá zálusk na obsazení dvou hracích pozic slánské STC, ovšem jistotu postupu i díky pokaženým vzájemným zápasům s TTC Kladno-G ve svých rukou nemá. Při "matematicky pevném řádu" může jen doufat, že kladenští nezvládnou derby v bunkru s druhou rezervou Slovanu. Ovšem i v případě , že by "Poldovka" ovládla druhou třídu není stoprocentní, že se díky promotaným soupiskám nakonec Slaný radovat nebude. Hráči TTC-G jsou totiž téměř všichni s vyjímkou dvou až tří jednotlivců rozeseti ve vyšší soutěži v obou souběžně hrajících oddílech E a F..
Pestrou koncovku této soutěže na jejím konci střídá další smutný konec jedné z dlouhodobých legend okresu - rezervy Sparty Doly. Zatím co Jemníky před podobně trpkým koncem raději před dvěma léty dobrovolně rezignovali na potupný pád do totálních temnot - kladenské družstvo v němž v nedávné minulosti předváděli svůj kumšt hráči kalibru Josefa Cipry či Václava Kunce, Stanislava Vojny nebo Vladimíra Procházky upadá v zapomnění. Roky bohužel nejdou zastavit a hráčský potenciál na slušnější umístění - ruku na srdce - náhradníci Sparty prostě nemají..
Skutečnost, že jejich místo obsadí elévové ze slánské plovárny, kteří souběžně se Spartou vytlačí i kladenské TSM je jen pozvolným důkazem užší kvality práce s mládeží na masivnější než placené a privátně cílené úrovni jedinců.
Martin Andrš celý text

ostatní | 26. 2. 2018 | Autor: Správce webu

Hodnocení podzimní části regionálního přeboru kladenska I.třídy stolního tenisu sezony 2017/18

Kladenský pingpong má v letošním ročníku již z poloviny splněno. A právě tenhle "poločas" ukázal jak na tom každý z jednotlivých účastníků je a kam jeho ambice sahají.

Lídr tabulky Slovan Kladno - B nenašel v podzimních kláních přemožitele. Jak také, když jeho řady "brázdí" dvojice krajských individualit Macáka s Řáhou. Otázkou zůstává jak stabilní kádr tento kvartet co se víkendových zápasů o patro výš týká poskládá do soupisky pro příští ročník, bude-li chtít krajskou soutěž hrát. Jak klubová soudržnost, tak i stejný přístup k jednotnému cíli totiž není v týmu suveréna jednotnou prioritou. Soutěžní ročník 17/18 mu však žádný z letošních protivníků nezhatí. STC Slaný - B na druhém místě měl poněkud tužší rozjezd. Mladíci spíše než kvalitu výkonnosti "neporazitelného" Boušky potřebovali na jeho fyzickou přítomnost, aby se ujistili, že jsou v podstatě schopni stejně kvalitního výsledku, jen by v konečném účtování jejich snaha víc bolela. Každopádně s plnou soupiskou již byli slánští zcela nezastavitelní a zaslouženě i přes nečekanou porážku v prvním kole s Jemníky se vyšvihli tam kam patří.

Favorizovaný vloni ještě krajský Sokol Stochov - A je na tom o něco hůře. Vždyť nebýt zmíněné slánské prohry z úvodu sezony byl by kaskádově přesně o dva zápasy slabší než absolutní čelo tabulky. Na lepší než třetí pozici natož na návrat do vyšších tříd to patrně letos nevypadá. Stochovští zřejmě zůstanou samostatným specifikem, kdy na oba celky nad sebou stačit nebudou avšak směrem dolů bude pro změnu ostatním ctí se s nimi střetnout.

Medailové posty by měly být rozděleny. Místa těsně pod nimi se rovněž příliš nezmění. Jak TTC Jemníky, tak kladenská Sparta se budou snažit odrazit nápor Černuce či silnější z obou "Poldovek" E, které rovněž zaujímají pozici samostatných jednotek před sympatickým nováčkem z Dříně. Velkým zklamáním jsou letošní výkony

vícemistra ze Slatiny. Přes jednoznačné výhry nad oběma nejslabšími celky je 8 proher z deseti vystoupení hodně tristní stopa a jistota záchrany tím rovněž není nikterak určitá. Slatinští se proto nemohou spoléhat pouze na výhru nad Unhoští. I jim je jasné, že předposlední "Poldi-F" má možnost doplnění kádru zkušenějšími hráči z vyšší soutěže a relativně podcenitelná Unhošť, byť zakončila podzim bez jediné výhry dokázala mimo zápasu se Slatinou třikrát z deseti pokusů remizovat..!To není vůbec málo a při enormním kopci smůly solidní nerozhodné výsledky s Černucí, Dříní a především se Spartou představují 6 zásadních promarněných bodů, které aplikovány do konečné tabulky řadí těšně nad sestupovou propast právě Slatinu..



Odvetná klání začínají již příští týden. Hned na úvod nás čekají v prvních kolech velice zajímavé souboje.

Slaný narazí pěkně v řadě na Jemníky a Slovan, Stochov si do stejného rozlosování předsadí ještě Spartu.

Určitě se tak alespoň na špici máme na co těšit.

Doufejme jen, že samotný konec letošního ročníku nepoznamenají žádné extrémní "šmodrchanice" a tabulka se vrátí v klasické plnohodnotné podobě do uceleného tvaru jen a pouze z oddílů, které nepotřebují pro individuální pohled na věc dělat z jednoho z nejpovedeněji obsazených ročníků za poslední léta zbytečně dramatickou frašku v níž nejslabší celky krom vlastní bídné hry vysílají zvědy na sousední kolbiště a prakticky celá horší polovina tabulky podezírá tu lepší ze spiknutí..



Nic odpornějšího než konec loňské soutěže jsem za dvacet let v okresním přeboru nezažil..

Trapně leč nijak nepodobně mi to připomíná čím dál tím víc chování v celé naší společnosti. Takže kamarádi - jak praví klasik "Dále... od hradu dále"! ... ,aby nám nespadlo na hlavu něco co už nepůjde umýt. Pojďme se bavit, pojďme bojovat a těšit se z toho jak naprosto neuvěřitelný věkový průměr dokážeme ještě pár společných let udržet na dvou zdravých nohou vedených jednou zdravou hlavou a to bez ohledu na výsledek.

M.A. celý text

ostatní | 15. 1. 2018 | Autor: Správce webu

Hodnocení první třetiny podzimu 2017/18

První regionální přebor je silný jako řemen!

Čtyři odehraná kola vhodila do placu dosavadní potenciál všech mužstev.
Jak jsem již před sezonou naznačil, lze v tomto ročníku očekávat všechno možné, jen ne nudu.
Pravděpodobnost, že by se někdo jiný než kladenský Slovan a vloni ještě krajský Stochov usadil na vedoucí příčce je však již teď více méně nereálná. Oba celky disponují velice vyhraným a zkušeným personálním obsazením, takže vzájemné souboje budou svoji atraktivitou zbytek startovního pole o parník převyšovat.
Jejich kvalitu může prověřit rovněž jen hrstka v závětří jako Jemníky,Slaný, potažmo posílená soupiska Kladna-E. Štikou ročníku je zatím bezesporu nováček ze Dříně , jehož výsledky si díky zajímavě poskládané soupisce při nadšeneckém entuziasmu rozhodně s nikým nezadají. Pokud budou pokračovat v nastoleném trendu, nemusí mít o elitní příslušnost obavy ani v nejmenším.
Soutěž totiž na samotném chvostu již od "startovního výstřelu" uzavírá předposlední zmiňované Kladno-E a letitý lídr z Unhoště. Ten však na rozdíl od kladenských nemá kvalitativně zatím lidově řečeno kam sáhnout a jeho existence v boji o holé přežití tím bude hodně znesnadněna.
Odraz průměru, či lépe klidného středu tabulky, patrně nastíní zřejmě kladenská Sparta s vesnickými souputníky z Černuce a Slatiny. Ta má letos paradoxně začátek sezony oproti loňskému historickému 2.místu v tabulce rozjetý hodně ztuha.
Při pohledu na výsledky jednotlivců je patrné, že hráči jako Milan Macák, či Vladimír Řáha jejichž úroveň vykazuje známky minimálně o jednu třídu vyšší kvality najdou individuálního přemožitele velmi těžko.
Tradiční špička sólového hodnocení pak zůstává bez vážnějších zakolísání podle předpokladů.
Jak hráči Stochova - Jedlička, Velc a Fencl, Slaného Bouška s Černým nebo jemnický Sklenička si své místo na slunci mezi první desítkou uhájí.
V deblových disciplínách se při zápasovém útlumu legendární dvojice z pod Humboldtu Joza-Sklenička v popředí usadí rovněž dvojice Stochova a Slovanu o tom není pochyb.
Jemnický tým může bezesporu těšit, že se do popředí postupně propracovává jejich druhý tandem Andrše se Zothem. Zatím neprohráli a pouze potvrzují dlouholetou poctivou práci při sehranosti dvou levorukých hráčů.
K jejich vzestupu je třeba připomenout i debl nováčků ze Dříně Stočes-Hurt. Ti se představili dokonce ve všech čtyřech zápasech a na svém kontě mají pouze jedinou porážku!

Rovněž prostřední soutěž v letošním ročníku patrně nikoho jiného na piedestalu než Slovan mít nebude.
Při účasti Řáhy i v této etáži se tomu ani nelze divit. Pravdou je, že Slovan-C nejvyšší region dle své hráčské síly opouštět prostě neměl..
Zamezilo by se tím zbytečnému protěžování jednotlivců, kteří více méně degradují slabší celky a postupová posloupnost oběma tabulkami by pak následně byla zcela zbytečná. Jisté je jedno. Slovan se vrátí bohužel s roční odmlkou tam kam patří. Díky vhodnému doplnění soupisky v I.krajské třídě totiž bez obtíží prokáže, že zbytek týmu do starého železa ještě rozhodně nepatří. Bohužel k tomuto poznání musíme všichni dojít až po administrativních pochybeních shora.
Zajímavý bude i boj o sestupový rezultát, jelikož se na samém dně zatím krčí velmi zkušené celky rezerv Buštěhradu, Sparty, slánských nadějí a Unhoště jenž také nebudou chtít ve dvoučlenném šiku tuto soutěž opustit.

Nejpravděpodobněji tak vypadá výměna slánských celků mezi II.a III. třídou, kde prakticky k žádnému výkonnostnímu posunu nedojde, neboť se jedná o téměř totožnou soupisku.
Soutěž je v jedné šestině za námi a pohled na všechny jednotlivé tabulky je zatím hodně zajímavý. Kéž by si tento trend udržely všechna tři patra až do svého konce, protože cítím, že se letos za "poslední pětiletku" skutečně po dlouhé době bude hrát slušný a dramaticky hodnotný pingpong , který nebude od "prvního buly" postavený v milost a nemilost krajským čachrům s postupy či sestupy "korespondenčně" přepsaných soupisek..

Martin Andrš celý text

ostatní | 30. 10. 2017 | Autor: Správce webu

Sezona 2017/18 už klepe na dveře

Sezona 2017/18 už klepe na dveře.
Do začátku dalšího ročníku zbývá necelý měsíc. Toliko pár dní k tomu, aby se opět rozběhl ten nekonečný kolotoč bitev o "nesestupovou" pozici.
Ačkoli pozor - je tu po létech snad opět jeden tým, který by na vyšší třídu pomýšlet mohl. A to ten, jenž z ní v roce minulém tak "elegantně" bez boje "vypochodoval"... Sokol Stochov. Po pravdě, jestli ovšem k nové sezoně přistoupí tento tradiční tým se stejnou "vervou" s jakou se pral o záchranu v kraji, tak je na nejlepší cestě mezi "zapadlíky" do okresního bahna..
Obdobná eskapáda se udála těsně před startem i kousek za buštěhradskou haldou. Tam také na konci právě skončeného ročníku horečně sčítali každý bodík až přestupem Kasíka do staronového dresu outsidera z Dříně "poslali" pracně zachráněné B mužstvo do II.třídy, čímž dali nefalšovanou hospodskou facku nejen zoufalým Šavelovým "pohrobkům" ,ale především sami sobě a potažmo celé soutěži.
Co naplat, první přebor tak bude mít na místo klasických stavů pouze lichý počet účastníků.
Osobně bych vrátil Slovan Kladno tam kde byl, protože II.třída je opravdu než kvalitní soutěží jen "poklopem" nad latrínou. Ale na to jsme pod Humboldtem malí páni a co víc ... není to naštěstí naše starost.
Přesto musí každý se svým potenciálem zacházet jako s holubími vejci, nebo se do za pár let do prostřední soutěže kladenského stolního "šampionátu" díky zkostnatělým regulím všichni nevejdeme!
Nás však jednoznačně zajímají vlastní výsledky. Žádné spekulace, žádné prosby, půjdeme do toho jako každý rok s upřeností nám vlastní, byť los k nám byl otočen svou hrubší stranou a to pěkně od samotného úvodu.
První kolo - derby ve Slaném, druhé "raml" doma se Stochovem, třetí volný los a čtvrté utkání s Poldi-E, kde nikdo neví co se stavitelům soupisky zrovna bude honit v hlavě v prolínání krajských hráčů okresními nadmořskými výškami..
V každém případě si patrně to nejhorší odbydeme hned v začátku a dozajista si přejeme z právě oněch tří vystoupení urvat co půjde. Na druhou stranu je holým faktem, že čím méně účastníků v soutěži bude, tím se celá tabulka podstatně zkvalitní. Toho si je nepochybně krom nás velmi dobře vědoma i s propocenými kšiltovkami zachráněná Unhošť, rozporuplná Černuc, která stojí a padá s výkony jediného hráče, léty nepozměněná a stagnující soupiska Sparty Doly a logicky nováčka celé soutěže Sokola Dříň. Ten příchodem Kasíka získá neřízenou střelu a hladového vlčáka k výbornému Stočesovi s jeho siamským dvojčetem Teimlem. Kombinace minimálně potřebná, aby se z prvního kola nestalo jen zoufalé čekání na konec jaký vloni prožívala stochovská rezerva.
A ačkoli je striktní matematika svazového rozpisu i letos předem daná, vyplývá z ní pouze jediné. Nikoli dva, nýbrž jeden jediný celek letos ostrouhá mrkvičku a tak hrrrr na ně, děti moje!!!
Přece nechceme, aby se za rok znovu řešilo, kdo že vlastně "laskavě" vypadne z jediné solidní soutěže, aby ho nahradil kdosi, kdo o patro níž vlastně vůbec neexistuje!
Pryč s III.třídou a je po problémech vážení... Když mají postupovat a sestupovat každý rok dva oddíly, možná by stálo za zvážení překopat celou soutěž poměrně jednoduchým způsobem. Stačí k tomu vytvořit dvě skupiny rovnocenných druhých tříd, z každé nechat postoupit první dva celky křížem do play-off o postup a hned se uvidí, kdo o to stojí či nikoli. A poražený finalista si to pak může rozdat s předposledním celkem I.třídy o definitivní sestup a je vymalováno!
Hlavně, že mají v kraji všichni ti "profesionálové" plná ústa vyřazovacích zápasů a pak k nim ve finále Stochov ani nenastoupí, nebo se horečně přepisují soupisky a do krajského přeboru "postupuje" desátý celek okresu.
Hnus na hnus. Systém k ničemu. Podvod na podvod..! Papírové čmáranice připomínající nákresy ruského trenéra v Naganu před posledním vhazováním v pásmu soupeře.. Buď chceme hrát něco co nás naplňuje a baví, nebo si můžeme hned po rozlosování sednout ke stolu a řešit koho se vlastně letos chceme zbavit.
Generačně totiž upadáme nikoli do průměru, ale hluboko pod něj.
Stejně k tomu v dohledné době musí dojít, jsem o tom skálopevně přesvědčen. Protože jinak se z okresního přeboru stane "marast" o který nikdo kromě nováčků, jenž se strachují o záchranu více méně nestojí. Postup tady totiž již více než deset let nikoho ani náznakem nezajímá.. Páni radní, vzbuďte se...!!! Pokud to necháte takhle pokračovat, pak je jisté jen jedno - s tímhle přístupem půjde celá ta "vaše" unhošťsko-poldovácká soutěž přímým směrem definitivně k ledu! celý text

ostatní | 13. 9. 2017 | Autor: Správce webu

Změny hráčského obsazení

V letních přestupních termínech zaznamenal TTC Jemníky dvě poměrně zásadní změny hráčského obsazení.

Počínaje sezonou 2017/2018, bude hájit naše barvy významná posila a další z legend kladenského pingpongu - dlouholetá opora Sokola Stochov-Honice ,Pavel Karmazín.
Opačným směrem se ubírá člen zlaté jemnické party z let 2012-15, účastník všech tří mistrovských titulů,velvarský odchovanec Petr Týc,jehož novou štací bude účastník I.mělnického regionálního přeboru -
TJ Kralupy nad Vltavou.
Jeho přínos za léta strávená pod vlajkou Mušketýrů čítá na 259 zápasů z toho 212 v singlu s bilancí 119/93 v deblu pak 47 - 29/18.Celkem tím do historických tabulek našeho klubu přispěl ziskem 133,5 bodu,jenž
patřily po celou dobu působení k nezapomenutelným vystoupením plným bojovnosti a odhodlání nechat vždy za zelenou deskou pro svůj tým celé sportovní srdíčko...

Přejeme ti Petře,aby se ti v novém působišti dařilo přinejmenším stejně tak jako mezi námi a děkujeme!
Martin Andrš,předseda oddílu TTC Jemníky 1996 celý text

ostatní | 14. 7. 2017 | Autor: Správce webu

Mušketýrský fejton pro příští rok

Tak trochu jako Venclovský...

Když klasik prohlásí,že všechno zlé je k něčemu dobré,pak nezbývá než s ním tiše souhlasit.
Po zisku prvního titulu přeborníka zmizel ve "špíně velkoměsta" elitní snajpr Milan Macák.Ránu po jeho odchodu,ale zcela zhojil jiný svérázný,vynikající borec - Michal Vilímek.Dál proto mohla dvojice Jiří Jozy s Jaroslavem Skleničkou v poklidu sehrát jen tolik zápasů,které sami uznali za vhodné,byť by střídáním Pavla Zotha,Martina Andrše či Vratislava Káčerka jejich suverenita utrpěla jakkoli vážnější trhlinu.
Ani druhá ztráta,tentokrát Petra Týce relativně nebolela.Pavel Zoth se za necelé dvě sezony dokázal vyšvihnout mezi všechny opěrné články.
Po nich však znovu na naše válečníky dolehl čas.. Ten stejně jako zdravotní lapálie v postupujícím věku opravdu zastavit nešel...
Letošní sezona tak byla možná jednou z labutích písní legendy Jiřího Jozy,jemuž kolenní vazy a postupující artroza vystavily nečekanou stopku na neurčito.Jakmile se však jemnické trojnásobné "zlaté dítě" znovu ocitlo na hraně bez aletrnativ, do třetice se vše urychleně k dobrému obratilo,přesně tak,jak pravila zmíněná slova prorokova.
Pod pcherský kopeček zamířila dlouholetá opora Stochova Pavel Karmazín.Vrstevník Káčerka se Skleničkou,protřelý harcovník s vynikajícími procenty,hráč na totožné úrovni naší špičky.
I nadále se proto naštěstí krušných zítřků snad netřeba obávat.
Zvlášťe při síle současných Athose,Aramise a D'Artganana podpořené pohodářem "Porthosem"..
Za všechny si nahlas dovolím věřit,že tímto krokem kupředu bude ještě dlouhých pár pátků pravdou,že ta naše úzká cestičku z Kladna do Slaného je stejně legendární jako pověstné Zlaté schody z Klondajku.Bájné rýžoviště pokladů a drahých kovů,tedy hodnot z nichž žádný sportovec nerad ustupuje do pozadí.
Na smiřování se s obdobnými scénáři je totiž pořád naše parta s pogumovanými kordy ve svých jedenadvacet letech ještě přece jen poněkud mladá..
Mušketýrskou doménu bude tak dozajista dál zdobit nedobytnost domácího hradiště a bojovné nasazení před valy cizích pevností..
Natolik výrazné,že se po letošních peripetiích nebojím prohlásit s uctivou poklonou desítkám "padlým" soupeřům radostný výrok našeho nejlepšího plavce všech dob po zdolání slavného kanálu La Manche, jak su šťastné do dalších let tam,kde před téměř čtvrtstoletím dávaly pingpongové lišky všem nejen dobrou noc,ale i dobrý den..
M.A. celý text

ostatní | 22. 5. 2017 | Autor: Správce webu

Shrnutí podzimní části sezony 2016/2017

Je až s podivem,že i přes rozpačitý start jsme po polovině sezony tam,kde jsme. celý text

ostatní | 11. 4. 2017 | Autor: Správce webu

Zhodnocení sezony 2013/2014

Tři roky sportovního života vévodí maličké a na první pohled absolutně nenápadné Jemníky kladenskému celuloidovému míčku. celý text

ostatní | 11. 4. 2017 | Autor: Správce webu

Konec sezony 2016/2017 už klepe na vrátka...

Ještě dva týdny se budou borci za zelenými stoly snažit o co možná nejlepší výsledky. celý text

ostatní | 11. 4. 2017 | Autor: Správce webu

Pohled z lavičky

TTC Jemníky vers. regionální přebor první třídy - hodnocení poloviny podzimní části sezony 2016/2017 celý text

ostatní | 11. 4. 2017 | Autor: Správce webu

Hodnocení sezony 2016/2017

Letošní ročník byl pro Mušketýry asi nejpodivnější a možná i nejméně zajímavou sezonou za poslední léta. celý text

ostatní | 11. 4. 2017 | Autor: Správce webu

Zisk 3.titulu v řadě, pro vítěze Okresního přeboru

Zlatý hattrick je dokonán...Jemníky jsou trojnásobnými mistry Kladenska!!! celý text

ostatní | 10. 4. 2014 | Autor: Správce webu